Tomáš Ouředníček

Vytvořeno09.01.2019
Tomáš Ouředníček

Dnešní druhou etapu Rally Dakar, vedoucí nádhernou peruánskou krajinou z města Pisco do cílového San Juan de Marcona, dokončily obě posádky týmu MP-Sports úspěšně. Ouředníček s Křípalem ve speciálu Ford Raptor #332 zajeli 29. nejlepší čas a v celkovém hodnocení jsou nyní na 28. místě.

Přestože se při včerejší první rychlostní zkoušce objevily menší technické problémy, kdy Tomáš s Davidem opět vařili benzín, nakonec dosáhli cílové pásky první etapy jako 25. automobil. Zkušení týmoví mechanici tak měli dostatek času na opravu systému chlazení benzínu. Tomáš s Davidem dnesprověřili Ford Raptor v 342 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce.

Druhou etapu, plnou ohromujících písečných dun, okomentoval Tomáš Ouředníček bezprostředně po jejím dokončení slovy: „Dnes jsme odstartovali z dobré pozice a jelo se nám skvěle. Jízda probíhala bez problémů, neudělali jsme žádnou chybu. Až někdy kolem osmdesátého kilometru před cílem nám najednou vypadl šestý rychlostní stupeň a už nešel vrátit. To pro nás znamenalo výrazné zpomalení. Byla škoda, že se to stalo právě v úsecích, kde se dalo jet na plný plyn. Sice jsme nabrali časovou ztrátu a výsledek není úplně takový, jaký jsme si představovali, ale jsme šťastní, že jsme v cíli. Mechanikům se, doufám, přes noc podaří opravit převodovku, abychom zítra mohli znovu bojovat. Užíváme si super atmosféru v týmu, všichni odvádějí skvělou práci a snaží se vytvořit co nejlepší podmínky pro závodění... a za to děkujeme.“

Navigátor David Křípal dodal: „Dnešní etapa byla opravdu pěkná. Projížděli jsme obrovské duny, byly tam nádherné sjezdy k moři, s perfektním výhledem. Jen škoda té nefunkční šestky, protože jsme mohli jet maximálně 130 km/h. Ale do cíle jsme dorazili a to je důležité. Máme radost i z Martina Prokopa a Jendy Tománka, kteří se po včerejších technických problémech výrazně zlepšili a zajeli 12. místo.“

Průběžné pořadí Rally Dakar 2019
Kategorie automobilů po 2. etapě:
1. GINIEL DE VILLIERS #302 (Toyota)
2. BERNHARD TEN BRINKE #309 (Toyota)
3. NANI ROMA #307 (Mini)
18. MARTIN PROKOP #305 (Ford)
28. TOMAS OUREDNICEK #332 (Ford)

Ve středu čeká závodníky 798 kilometrů dlouhá etapa mezi městy San Juan de Marcona a Arequipa s rychlostní zkouškou 331 kilometrů.

Zdroj: Tomáš Ouředníček Dakar

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení