Aditiva LIQUI MOLY s novými nálevkami

Vytvořeno08.03.2019
Aditiva LIQUI MOLY s novými nálevkami
Březen 2019 – Přidání špatné přísady je jako podání špatného léku. Proto společnost LIQUI MOLY zavádí doplňující ochranu, aby motoristé vždy použili správnou přísadu. Nové nálevky na přísady do pohonných hmot zabraňují nechtěnému naplnění přísad do benzinu do nádrže na naftu a naopak přísad do motorové nafty do benzinové nádrže. „Jedná se o doplňkovou ochranou proti chybám z nedbalosti, které vyjdou draze,“ vysvětluje David Kaiser, vedoucí oddělení výzkumu a vývoje v německé společnosti specializované na oleje a přísady.
 
Moderní motory jsou velmi účinné. V důsledku toho, jsou ale také velmi citlivé. Nalitím přísad do nafty do benzinového motoru nebo naopak přísad do benzinu do dieselového motoru může dojít k vážnému poškození. U svých nových nálevek používá LIQUI MOLY ochranný mechanismus, který již mnohé automobilky instalovaly do svých vozidel: klapka na otvoru nádrže, která se otevře jen tehdy, když se vloží trubice správné velikosti.

To je důvod, proč nálevky na přísady LIQUI MOLY mají nyní různé průměry. Nálevka na přísady do nafty je tak velká, aby se otevřela ochranná klapka dieselových nádrží – a zároveň je příliš velká pro otvor benzinové nádrže. Naopak, ochranná klapka u nádrže na naftu zůstane zavřená, pokud chcete naplnit přísadu do benzinu. „Jedná se o doplňující ochranu proti chybnému použití nesprávné přísady,“ říká David Kaiser.

Samozřejmě, že nové nálevky fungují také u vozidel bez ochranné klapky na nádrži. Při výrobě aditiv přechází LIQUI MOLY postupně na nové nálevky, takže budou po určitou dobu k dispozici aditiva se starými a novými nálevkami současně.
Navíc, stejně jako dříve, pomáhá rozlišit aditiva LIQUI MOLY barevné značení: Přísady do nafty mají červené víčko, přísady do benzinu modré víčko, přísady do oleje černé víčko a přísady do chladicí kapaliny bílé víčko.
 
 
O společnosti LIQUI MOLY
S více jak 4000 druhy zboží nabízí společnost LIQUI MOLY celosvětově jedinečný sortiment automobilové chemie: Motorové oleje a aditiva, tuky a pasty, spreje a přípravky auto-kosmetiky, lepidla a těsnící prostředky. Společnost byla založena v roce 1957 a od této doby probíhá vývoj a výroba výlučně v Německu. Zde je tato společnost neoddiskutovatelnou jedničkou na trhu s aditivy a neustále získává ocenění za nejlepší značku oleje. Společnost prodává své výrobky ve 120 zemích a v roce 2018 měla obrat 545 miliónů euro.
Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení