RTR Projects

Vytvořeno08.04.2019
RTR Projects

Tým RTR Projects získal své první velké vítězství v roce 2014 právě v Mugellu. A po pěti letech připisuje do svých statistik další velkých úspěch: první vítězství s KTM X-BOW GT4 ve vytrvalostních závodech 24H Series by Creventic.
 
Brněnský tým po úspěšné sezóně 2018 v X-BOW Battle ohlásil návrat do světa vytrvalostních závodů. A návrat to byl veliký. V rámci úvodního podniku 24H Series European Championship v italském Mugellu získala posádka ve složení Sergej Pavlovec, Tomáš Miniberger, Karel Bednář a Erik Janiš pole position a vítězství ve dvanáctihodinovém závodě v kategorii SP2.

Víkend započal úspěšnou kvalifikací Erik Janiš, který posadil KTM X-BOW GT4 na pole position v rámci své kategorie. „Přestože kvalifikace v tak dlouhém závodě není rozhodujícím faktorem, tak jsem rád, že se mi podařilo vybojovat pole position. První místo jsme drželi až do konce pátečního dne, takže v týmu vládla spokojenost. V sobotu nám vyšlo vše, na co jsme sáhli a je z toho vítězství v kategorii SP2. Gratuluji celému týmu za bezvadnou práci,“ řekl v cíli závodu stratég a jezdec v jedné osobě Erik Janiš.

„Byl to velký zážitek. Vše nám opravdu vyšlo a já osobně si to jezdecky moc užil. Je to určitě krásný vstup do nové sezony a velký příslib do budoucna pro náš tým. Děkuji celému týmu, ať už jezdcům, inženýrům nebo mechanikům. Toto vítězství patří nám všem,“ nešetřil chválu spokojený Sergej Pavlovec.

„Vedle závodní rychlosti jsou ve vytrvalostních závodech alfou a omegou spolehlivost a strategie. Obojí nám tento víkend sedlo a výsledek už znáte. Dlouhé závody jsou týmovou prací, a to jsme už několikrát v našem brněnském týmu ukázali, že nám jde. Pochvalu zaslouží také náš technický partner Liqui-Moly, díky jehož oleji běžel náš motor bezproblémově. Je to sice jen jedna z mnoha věcí, ale právě na každém detailu záleží. Moc si také vážíme podpory našich fanoušků na facebooku, kteří s námi celý závod napínavě sledovali,“ uvedl majitel týmu Tomáš Miniberger.

„Celý víkend fungovalo auto na jedničku, všichni na sobě makali, vyšla nám perfektně taktika a vše to do sebe zapadlo. I když jsme malý tým z Čech, tak jsme ukázali, že vozy KTM fungují a stojí za to s nimi závodit. Jsem na náš tým právem pyšná a jdeme si společně užít tu radost,“ řekla bezprostředně po projetí cílem vítězného vozu manažerka týmu Kateřina Blahoutová.

Dalším podnikem 24H Series European Championship bude o velikonočním víkendu závod na proslulém okruhu Spa-Francorchamps.

Zdroj: CZO Media

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení