Tomáš Ouředníček

Vytvořeno17.04.2019
Tomáš Ouředníček

Tomáš Ouředníček a David Křípal včera oslavili narozeniny – první výročí přežití hororové nehody v první etapě Marocco Desert Challenge 2018. Bohužel, oslava nebyla tak šťastná, jak měla být, místo narozeninového dortu se museli vyrovnat s rozbitou hnací hřídelí, ztratili důležitý čas.

„Dnes jsme ztratili spoustu času kvůli zlomené hnací hřídeli. Také jsme měli nějaký navigační problém, jako téměř všechny týmy. Den začal pro nás dobře, byli jsme rychlí, měli jsme dobré tempo, předjížděli auta a kamiony. Předjetí jednoho kamionu nám trvalo téměř hodinu, a když nastaly naše technické problémy, opět se dostalo před nás.

Při neutralizaci jsme auto zkontrolovali a zjistili jsme, že byl rozbitý hnací hřídel. Opravili jsme to, ale trvalo to moc dlouho. Těsně před cílem se dvakrát auto zastavilo, ale po resetu se podařilo „znovu oživit“. Myslím, že dnešní časová ztráta pro dobrý výsledek je u nás u konce, ale stále jsme v závodě, a to je v tuto chvíli důležité,“ řekl Tomáš Ouředníček.

„Už jsme v cíli třetí etapy, ale už jsme měli spoustu technických problémů. Dnes jsme ztratili asi 45 minut se zlomenou hnací hřídelí. Letošní závod není pro nás opravdu snadný, ale stále bojujeme,“dodal spolujezdec David Křípal.

4 etapu závodníci z Maroka Desert Challenge pojedou z Assy do Foum Zguid, kde dokončí 425 kilometrů svého boje s časem. Konec rally se bude konat v sobotu 20. dubna v Saidii, na břehu Středozemního moře.

Zdroj: Tomáš Ouředníček Dakar

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení