Tomáš Ouředníček

Vytvořeno28.06.2019
Tomáš Ouředníček

Po super úspěchu na posledním jihoamerickém Dakaru se tým prezentoval v jarní Sosnové na Dakarském setkání. To už ale posádka byla duchem v Africe.

13. dubna se podařilo nemožné. Opět odstartovat na Morocco Desert Challenge. Závod plný zvratů, skrytých nebezpečí a dokonce požáru závodního auta v dunách se nakonec s vypětím všech sil podařilo úspěšně dokončit!

Tomáš Ouředníček s Davidem Křípalem tak letos úspěšně absolvovali dva největší závody planety.

Se svým znovuzrozeným speciálem Ford Ranger Dakar (posádkou zvaným Phoenix) si tým užíval okamžiky slávy se svými fanoušky a partnery na největší motoristické výstavě LEGENDY 2019 v Praze. Tomáš Ouředníček zde byl odměněn prestižní cenou OSOBNOST ROKU 2019. Tomáš Ouředníček byl také hostem AUTO MOTO Salonu ve Znojmě, kde si návštěvníci mohli prohlédnout vedle nejnovějších modelů značky Ford také závodní speciál Ford Ranger a získat nový plakát s podpisem.

Přestože se závodní speciál stále dodělává a vylepšuje, posádka stihla také prezentaci při MANN HUMMEL rodinném dni nebo při prezentaci pro FORD ČR. Diváci České televize se v rozhovoru s Tomášem (Svět Motorů speciál) mohli dozvědět řadu informací o Dakaru2020.  Velmi zajímavá byla také inspirativní přednáška pro Biskupské gymnázium a SŠGAK, kdy si studenti poslechli nejen zážitky z Dakaru, ale dokonce si někteří mohli krátce užít i sedačku spolujezdce. A Tomáš Ouředníček neúnavně podepisoval nové plakáty a podpiskarty.

Z testovacích důvodů se posádka přihlásila na jeden závod Mistrovství Polska. Krátký závod (cca 100km) díky počasí a nevhodným tratím na horských loukách sice neprověřil všechny komponenty, ale odkryl vadné čidlo tlaku vzduchu a opětovný problém s jednou lambda sondou. Naše posádka nakonec o 56 vteřin (MINI) přišla o pódiové umístění a skončila na 4. místě (3. místě T1.1).

Ani v horkém létě se tým nezastaví. Dalším testem inovací na voze bude náročný závod v Rumunsku - Baja500, kam Tomáš odjede bez Davida, který se bude mezitím věnovat prezentaci partnerů při již legendární TRUCK SHOW (29.6.).

V červenci se chystá na prezentaci do Poříčí u Prahy (MMČR Autokros).

Práce na vývoji a dodělávkách závodního vozu se nemohou zastavit, protože DAKAR 2020 v Saúdské Arábii již otevřel registrace a tým intenzívně jedná s partnery o účasti.

Zdroj: www.southracing.cz

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení