Mičánek Motorsport

Vytvořeno17.10.2019
Mičánek Motorsport

Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra uzavřeli na Hungaroringu další úspěšnou sezónu v ESET Cupu.


 
Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra si z posledního podniku ESET Cupu odvážejí všechny tři cenné kovy. Na ten nejcennější dosáhl v posledním závodě Libor Dvořáček.
 
Pořadatelé ESET Cupu připravili pro jezdce při posledním podniku výzvu v podobě tří závodů ve sprintu. A protože nechyběla ani oblíbená vytrvalost, rozhodl se manažer týmu Jiří Mičánek jr. k nasazení pětice jezdců. Tím se tým s červenobílými Lamborghini Huracane SuperTrofeo stal nejpočetnějším týmem celého víkendu.
 
„Maďarsko představovalo tečku za naší středoevropskou sezónou, a tak jsme chtěli nejen potvrdit vybojované pozice z předcházejících podniků, ale především si to pořádně užít a naladit se na závěrečný podnik Lamborghini SuperTrofeo Europe. Ten se pojede již příštím týdnu ve španělském Jerezu,“ těmito slovy začíná Jiří Mičánek jr. hodnotit právě skončený víkend na Hungaroringu, a dále pokračuje:
 
„V průběhu sezóny jsme kvůli startům v SuperTrofeu vynechali závody na Grobniku, což byly body, o kterých jsme věděli, že budou v konečném účtování scházet. Ve hře však zůstával zisk druhého a třetího místa, a to jsme si už nemohli nechat ujít. Broněk Formánek s Liborem Dvořáčkem hned v prvním závodě potvrdili, že patří na bednu, a ziskem druhého a třetího místa stvrdili, že nám neujde ani celkové pódium. Libor pak v posledním závodě dokázal dojet na prvním místě, což byla nejen pro něj ta nejlepší tečka za sezónou. Pochválit však musím i našeho třetího jezdce Kurta Wagnera, který nám ve druhém závodě přidal do sbírky další stříbrný pohár.“
 
Sám Jiří Mičánek jr. pak sbírku úspěchů rozšířil společně s Bronislavem Formánkem v závěrečném vytrvalostním podniku. V tom společně vybojovali další druhé místo, které jim po skončení celého víkendu patřilo také v konečné tabulce třídy GTC.
 
„Jedinou kaňkou na tomto víkendu tak je odstoupení Libora Dvořáčka s Kurtem Wagnerem ve vytrvalosti. Šlo o drobnou závodu v elektronice, čemuž nezabrání ani sebelepší příprava. Mám-li to shrnout nějak celkově, tak si myslím, že za sebou máme další úspěšný rok. Věřím, že je v našich možnostech pokračovat v nastoleném trendu i v příští sezóně. Ta je však prozatím daleko, a tak se teď již všichni soustředíme na závěrečný podnik SuperTrofea a na Světové finále, ve kterém se očekává téměř sedmdesát posádek z celého světa,“ dodává Jiří Mičánek jr.

Buggyra Media, REPORT - MM 2019

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení