Ultimate Dakar Racing - Ohlédnutí

Vytvořeno19.01.2020
Ultimate Dakar Racing - Ohlédnutí

Holandský kamion zničil výsledek, ale ne bojovného ducha.

Všechno to začalo hektickými přípravami před odplutím Fordu Ranger Dakar a mnoha probdělými nocemi. Pokračovalo zraněným mechanikem a problémy na začátku soutěže a vyvrcholilo těžkou nehodou s kamionem. Ale ani to srdcerváče z týmu Ultimate Dakar Racing nezastavilo na cestě za vysněným dakarským cílem.

Tomáš Ouředníček a David Křípal museli opět Rallye Dakar doslova vybojovat. Navzdory okolnostem, které nejtěžší rallye na světě přináší. „Na Dakaru můžeš být třeba po desáté a stejně nikdy nevíš, co tě čeká. Přípravy auta jsme zvládli v obrovském tempu a najednou jsme stáli na startu v Džiddě. V našem příběhu se tentokrát objevilo zranění hlavy našeho mechanika, pochopitelně drobné i větší technické problémy a také chyby. Začátek jsme si pokazili sami špatnou navigací a zapadnutím. Jenže my s Davidem to prostě nevzdáváme a problémy máme jako motivaci. A tak jsme se začali probíjet nahoru v celkovém pořadí,“ ohlížel se v cíli soutěže Tomáš.

Česká posádka Fordu Ranger Dakar se po stíhacích jízdách usadila po pěti etapách na 25. místě v absolutním pořadí aut. Ve své kategorii T1.1 byla dokonce devátá. Schylovalo se k útoku na nejrychlejší dvacítku aut. Cestu za životním dakarským výsledkem Tomáše s Davidem ale ukončila nepříjemná a nebezpečná nehoda s kamionem, po které to vypadlo na konec posádky v soutěži.

„Pro nás to byl moment pravdy. Po vstřebání prvotního šoku, co všechno se mohlo stát, jsme se dokázali zmobilizovat a zdemolované auto jsme během dne volna dali dohromady. A opět jsme se museli probíjet ze zadních pozic. A předjížděli a zrychlovali. Srazila nás ale smolná maratónská etapa, ve které se nám na trati strašně dlouho nedařilo vyměnit zničenou poloosu. Tam jsme nabrali velkou ztrátu. Nicméně jsme pořád pokračovali až do cíle,“ popisoval Tomáš Ouředníček.
 
Nakonec z toho bylo 36. místo celkově. Ale také uznání všech účastníků Rallye Dakar i fanoušků, že to kluci nevzdali, a i přes srážku s kamionem vybojovali další dakarský cíl. „Je to naše třetí společná medaile s Davidem, kterou jsme získali za dosažení dakarského cíle. Já už jich mám šest. Ale téhle poslední si s Davidem oba ceníme nejvíc. Děkujeme všem za podporu,“ vzkazoval všem z cíle vyčerpaný ale šťastný Tomáš Ouředníček.

Zdroj: Ultimate Dakar Racing

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení