Janík motorsport

Vytvořeno05.05.2020
Janík motorsport

Ve čtvrtek 3.4.2020 absolvovali jezdci týmu již třetí tréninkový den na třineckém okruhu SteelRing.

Tentokrát byl ale obohacen o přítomnost další motokáry a jezdci tak mohli vzájemně během jedné jízdy soupeřit přímo na trati, což vneslo do jízd hned několik závodních manévrů i předjíždění. Tyto momenty se během testování na “velkých” okruzích simulují jen velmi těžko a motokáry jsou k tomuto právě ideálním nástrojem. Druhým bodem bylo podpořit zdravou rivalitu a psychiku pilotů. Pozitivní ohlas byl především v případě Davida Dědka, který svůj čas posunul o více jak 1,5s na jedno kolo.

Do motokáry premiérově usedli dva nováčci, které v rámci projektu Janík Motorsport Clients připravujeme na vstup do světa motorsportu. Těmito jezdci jsou Milan Haboň a Milan Bernát, u kterých jsme po celý den sledovali jejich pilnou práci na trati a zlepšování časů s každým novým kolem. 
Na sklonku dne si jízdu nenechal ujít ani Václav Janík a závěrem testovacího dne přišla nabídka vyzkoušet novou motokáru kategorie DD2 od pana Martina Gregora, za což mu patří velké díky. Václav Janík shrnul dosavadní průběh motokárového testování několika slovy: “Za tyto tréninky jsem velmi rád, především nyní, kdy se nám sezóna nerozjela podle představ. O motokáře jsme přemýšleli již dlouho, ale časová vytíženost nám nedovolila vše dotáhnout do konce. Sezóna je pro nás většinou časově velmi náročná. Letos nám to vyšlo a testujeme na 110%. Sám na sobě pociťuji velký přínos těchto tréninků a určitě již bude stálým bodem přípravy jak mojí, tak i našich jezdců.”

A to, že motokárové tréninky jsou pro jezdce velkým přínosem svědčí především velký zájem ze strany našich pilotů, kterým se snažíme vyhovět na maximum a příští návštěva Třince je opět naplánovaná na úterý, 5.5.2020.

Pavlína Janíková, Janík motorsport

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení