Janík motorsport

Vytvořeno16.09.2020
Janík motorsport

Předposledním dějištěm mistrovství ČR automobilových závodů do vrchu byl podnik v jihomoravských Divákách. Byť je to trať velmi rozbitá a ne zcela vhodná pro naše závodní vozy, účastnil se i přesto tým Nutrend Racing zdejšího klání ve složení – Václav Janík s Normou M20 FC Turbo, Jiří Svoboda s Lolou B0351 a Marek Rybníček se Škodou Fábii R5.

Václav Janík si oba závodní dny držel skvělou druhou příčku v absolutním hodnocení a v neděli pak svůj maximální čas ještě dokonce o vteřinu vylepšil.

Z důvodu opatrnosti a s respektem k rozbité trati nezajel Jiří Svoboda svůj ideální čas, ale umístění na třetím místě v kategorii E2-SS bylo pro Jiřího úspěchem. V neděli výrazně zrychlil a vylepšil si tak svou výslednou pozici na výbornou druhou příčku v kategorii E2-SS.

Dalšího z týmových jezdců, Marka Rybníčka se držela smůla, hned v prvním sobotním tréninku mu odešel motor na autě a ten den již bohužel nestartoval. V neděli Marek improvizoval a z náhradního vozu Škoda Fábia WRC 05 vytěžil maximum, risk se mu vyplatil a z Diváků si odvezl čtvrté místo ve skupině 2.

Tým Nutrend racing nyní čeká tento týden intenzivní testování s vozem Hyundai I30N TCR na slovenském okruhu Slovakiaring. Na nadcházející závod,  mosteckou Carbonii, se tým pak vypraví již 10.10.2020.

Pavlína Janíková, Janík motorsport

Zpět na seznam článků
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení